Dag 2

Redelijk geslapen al zijn de bedden niet van top kwaliteit, het was ook niet echt warm nadat ik er een extra deken bij had gepakt vlot in slaap tot 8.30hr.
Eerst wakker worden met een bakje thee/koffie voor we broodjes gaan halen in de kampwinkel, in principe verkopen ze er alles wat er nodig is voor een ontbijt alleen is de prijs een heel stuk hoger dan bij de Lidl.
Veel keus aan broodjes is er niet, maar het is in ieder geval vers.
Gisteravond was het al donker toen we aan kwamen, vanmorgen maar eens op het dakterras gekeken, wat via een eng draaitrapje is te bereiken.
We ontbijten op het gemak en maken een lunchpakket, ik zet een kan koffie en we nemen ook een kan theewater mee voor bij de lunch.
De lijst die ik thuis had gemaakt wordt erbij gehaald en we kiezen voor Aranata, daar staat een groot Jezus beeld op de berg net zo als in Rio de Janeiro.
We rijden langs de kust en willen bij Puerto de Mogán naar boven richting Mogán en komen tot de ontdekking dat de situatie daar helemaal verandert is in de afgelopen 15 jaar.
We worden via tunnels helemaal omgeleid en komen tussen Puerto de Mogán en Mogán weer terug op de GC500.
Ook hier laten ze alles verroesten onder aan de bergen, we zien dan ook verschillende roestige auto’s liggen.
DSC04235
Na Mogán bezoeken we de Fuente de los Azulejos, deze massieve rotspartij heeft door de mineralen een groene, blauwe en roodachtige kleur gekregen en behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden.
Als de zon op deze rots schijnt dan zijn de kleuren goed zichtbaar.
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
Bij San Nicolás de Talentino slaan we af en komen in een schitterend stukje Gran Canaria terecht, op deze weg moet men niet bang zijn voor tegenliggers de weg is op hele stukken berekend op maar 1 auto, plus dat het allemaal bochten zijn waarbij je niet altijd een tegenligger ziet aankomen.
Het gebeurde wel dat wij of de tegenligger achteruit moesten om een breder stuk op te zoeken zodat we elkaar konden passeren.
Jammer dat er weinig picknick plekken zijn, over toiletten onderweg nog maar te zwijgen, wildplassen is hier niet vreemd.
Als we wel een picknickplek vinden is die afgezet met een lint, we gebruiken de lunch dan ook aan de kant van de weg, waar het niet vol ligt met toiletpapier.
DSC04261
Al heel de morgen verwacht ik schapen en/of geiten op de berghellingen, zoals Rob opmerkte scheiten, een kruising van een schaap en geit.
Tijdens de lunch horen we er wel maar zien er geen, als we wegrijden gaat het een klein beetje mis de auto rolt achteruit tegen de vangrail aan, alleen een beetje verf van de bumper, goed dat er een vangrail was anders hadden we waarschijnlijk onderaan de berg gelegen.
De reden dat dit kon gebeuren is het automatisch afslaan van de motor zodra je even stil staat en dan maakt de motor zo weinig geluid dat je dat niet meteen in de gaten hebt, normaal begint een automaat te rijden zodra je de rem los laat maar nu niet en dus rolden we zachtjes achteruit.
Langs deze weg liggen er ook 2 stuwmeren Embalse del Mulato en Embalse de la Cueva de Las Ninás, hier is de waterstand wel eens een heel stuk hoger geweest zo te zien naar de raden die op de rotsen zijn achtergebleven.
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
Het is zulk helder weer, geen wolkje aan de lucht en 21℃, dat we Roque Nublo regelmatig zien liggen, later in de middag komt er bewolking en verdwijnen de toppen van de bergen in de wolken.
DSC04281DSC04288
De hoogste berg van de Canarische eilanden laat zich boven de bewolking zien, namelijk De Teide op Tenerife.
DSC04285
Bij Artenara stoppen we en zien het Jezusbeeld hoog op de berg, er loopt een pad heen, het is al laat in de middag en de Arenara Trail zou ook zo van start gaan, we hebben dan ook alleen wat foto genomen vanaf een uitkijk punt.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
We gaan weer richting Maspalomas via de GC21 naar de GC60 bij Tejeda, we maken nog een stop voor een bakje koffie/thee en maken foto’s van de amandelbomen die hier volop in bloei staan, er staan bomen met witte en roze bloesem die een lekkere lucht verspreiden.
DSC04289DSC04290DSC04293
Als we een oudere man bij een auto zien staan, half op de weg  en met een arm een stopgebaar zien maken, denken we dat hij autopech heeft.
We stoppen netjes en hij geeft aan naar het volgende plaatsje te willen, dat is San Bartolomé de Tirajana, op mijn vraag of hij autopech heeft geeft hij geen antwoord, ik denk nog misschien begrijpt hij mijn Engels niet.
Toch laten we hem instappen en hij verteld, als hij eenmaal geïnstalleerd is, dat hij vanmorgen met de bus uit Play del Ingles is gekomen om daar te wandelen en dat de hij te laat voor de bus was of dat de bus te laat was kreeg ik niet helemaal mee, Engels met een Duits accent is moeilijk te verstaan.
Bij San Bartolomé vragen we of het hier goed is als hij hier uitstapt, dicht bij de bushalte, en dat zegt hij dat hij naar Maspalomas moet, ik vertel hem dat wij niet naar Maspalomas gaan en laten hem uitstappen.
Hier trappen we dus geen 2de keer in, het was een manier om een lift te krijgen, wij moesten dan ook wel naar Maspalomas maar niet direct, we wilden kunnen stoppen wanneer we wilden en met een vreemde in de auto voelt toch geremd.
We stoppen inderdaad nog verschillende keren en zijn rond 17.30hr bij ons appartement op Parque Bali.
Op Gran Canaria zijn veel shoppingcenters te vinden, bijna overal verkopen ze het zelfde maar het is leuk om er door te lopen, we gaan vanavond naar de Kasbah, we komen uit in een verlopen zootje waar vrijwel alle winkels dicht zijn.
Dan zien we ernaast ook een center wat Kasbah heet en twijfelen of die nu nieuw is of niet, in Wendy’s beleving is er een kopie van de oude naast gezet tot aan de Turbo pup toe.
Het doel was om goedkoop rookwaar te scoren, dat wordt hier gekocht voor de helft van de prijs wat er in Nederland voor betaalt moet worden.
Wendy zocht al een jaar naar een portemonnee, deze wordt ook hier gevonden en omdat zij uit Nederland komt kreeg ze €2.50 korting, waarschijnlijk krijgt de volgende buitenlander ook deze korting.
Voor het eten gaan we naar de boulevard van Playa del Ingles, we vinden ons eten bij La Ciudadela, hier is de propper niet zo aanhoudend om je binnen te krijgen en het eten was heerlijk en bij de rekening kregen we een heerlijke likeur, deze keer iets met vanille.

button2 button3